Vis mine prosjektlister

Mine prosjektlister

Hjem / SenseIT / Miljø / Environmental Product Declaration (EPD)
Miljø

Environmental Product Declaration (EPD)

Av: SenseOn |
Legg til i liste

Legg til i prosjektliste

Avbryt

Prosjektliste oppdatert

EPD er en internasjonal standard basert på enkelte produkters livsløpsanalyse. Standardene sikrer at miljøinformasjon innen samme kategori lar seg sammenligne fra produkt til produkt, avhengig av region og land. Sertifiseringen er detaljorientert og omfattende

En Miljøproduktdeklarasjon (EPD) rapporterer miljøpåvirkningen av varer eller tjenester.

Dette er også kjent som en type III miljøerklæring, EPD er basert på et etablert sett av produktkategoriregler (PCR) og uavhengig verifiserte data om livsyklusvurdering, noe som muliggjør sammenligning av virkninger på tvers av produkter i en spesifisert kategori.

Tradisjonelt beskriver EPDer livssyklusbasert miljøpåvirkning, som for eksempel et karbonfotavtrykk av et produkt. Avhengig av hvordan kategori-spesifikke PCR er skrevet, kan EPD-er gi ytterligere relevant informasjon, inkludert toksisitet og helsefare.

Med markedsplassenes krav om offentliggjøring skal produsenter, forhandlere og myndigheter forstå de sosiale og miljømessige konsekvensene av deres forsyningskjede med krystallklarhet. Transparens fremkommer ikke bare som en viktig konkurransedyktig differensier – men som et krav – kjøpere krever miljøpåvirknings informasjon som reflekterer produktets hele livssyklus.

En EPD vil gi utdypende informasjon om produktets miljøpåvirkning i hele produktets forventede livssyklus.