Vis mine prosjektlister

Mine prosjektlister

Hjem / SenseIT / Design / Kunst skaper mennesker og rom
Arbeidsmiljø, Design

Kunst skaper mennesker og rom

Av: Eva Marie Bentsen, Kurator, forfatter og gallerieier |
Legg til i liste

Legg til i prosjektliste

Avbryt

Prosjektliste oppdatert

Kunst forteller mye om hvem vi er og hva vi ønsker å signalisere. Kunst formidler – kunst berører. Kunst gjør noe med oss.

Private eller offentlige bygg – næringseiendom eller bolig – hver på sin måte uttrykker de sin særegne identitet. Og i denne konteksten er kunsten særdeles viktig.

Ved et nært samarbeid med kunstner kan byggherre, arkitekt, kurator og interiørkonsulent skreddersy kunstneriske uttrykk som forsterker bygg- og rom-opplevelsene.

Gjennom flere ti år som gallerist, har jeg ment og opplevd at kunst skaper spennende møter uansett alder og sosial tilhørighet. Ved en inkluderende kunstformidling åpnes en verden som gir vekst for sjelen til alle og enhver.

Galleri Bi-Z ble etablert i 1962 og er et av de største og eldste private gallerier i Norge.

I 2012 mottok Galleri Bi-Z den gjeve utmerkelsen, ”Hedersprisen” fra Markedsføringsforeningen i Kristiansand, for å ha bygget opp ett av landets ledende kunstgallerier på Sørlandet. For å være lidenskapelig opptatt av kunst, visjonære og fortsatt sultne på suksess og videre utvikling.

Galleriet har direkte kontakt med kunstnerne og formidler arbeider av de fleste kjente norske kunstnere. Det er over 200 kunstnere presentert i magasinene med flere tusen arbeider i alle prisklasser og stilarter.

Min oppgave som gallerist og kurator er å nå frem til flest mulig med kunstens skjønnhet og rikdom.

Eva Marie Bentsen, Gallerist / Kurator

Galleri Bi-Z har de senere år hatt store leveranser til utdanningsinstitusjoner, hotell og cruiseskip. Ved større utsmykningsoppdrag involverer gjerne Galleri Bi-Z kunstnerne direkte inn i selve utsmykningsprosessen. Dette gir skreddersydde og bærekraftige løsninger for oppdragsgiver. Vi tar på oss tilsvarende oppdrag og leveranser til hele landet, også til private hjem. På Hotell Norge i Kristiansand har galleriet for eksempel vært totalleverandør av over 1000 originale kunstverk med ramme. Kombinasjonen av galleri og rammeverksted gjør at kunstverk fra Galleri Bi-Z gir et sluttprodukt av høy klasse.

Galleri Bi-Z har vunnet verdensmesterskap i innramming i Bolonga, Italia, samt Norgesmesterskap, Publikumspriser og Hederspriser. Vi leverer innramming til private kunder, kunstnere, kunstforeninger, hoteller, bedrifter o.l. til meget høy kvalitet over hele landet.

Et liv med kunsten

Kunsten har vært mitt liv i nesten 30 år. Som gallerist for billedkunst har jeg møtt mennesker med sterke uttrykksbehov formidlet gjennom gråtoner og fargesterke flater. Mennesker så forskjellige som kunstens variasjoner. Ikke bare kunsten har interessert meg, men like mye mennesket og kunstnerne.

Som gallerist er jeg opptatt av å skape flest mulige innganger til kunstens verden, for kunsten har en rikdom i seg som alle bør ta del i. Med dette perspektivet skrev jeg i 2015 boken ”Mine kunstnervenner” utgitt på Aschehougs forlag, hvor jeg presenterer 11 kunstnere som har gjort seg bemerket gjennom sitt kunstneriske uttrykk.

Følg meg og Galleri BI-Z på instagram @galleribi-z.no

Nettkunst.no

Galleri Bi-Z er medeier i det nyopprettede selskapet Nettkunst.no, som formidler billedkunst på nett, med fri levering til hele landet. Nettkunst har nærmere 100 kunstnere presentert og flere hundre bilder tilgjengelig til enhver tid. Nettkunst har også samarbeidsavtaler med rammeverksteder i Oslo og Bergen, i tillegg til Galleri Bi-Z i Kristiansand, som gir rabatt ved innramming på kunst kjøpt hos Nettkunst.no.