Vis mine prosjektlister

Mine prosjektlister

Hjem / SenseIT – Blogg / Akustikk spesialist – innred lyden i rommet

Akustikk spesialist – innred lyden i rommet

Utfordringer med lyd er et økende problem på arbeidsplassen, 25% opplever støy som et problem på arbeidsplassen.

Dette skyldes blant annet endrede planløsninger, nye måter å organisere kontoret på (aktivitetsbasert) og bruken av harde materialer i gulv og vegger (glass og betong). En viktig faktor er også manglende fokus på akustikk i planleggingsfasen, særlig ved rehabilitering.

Vi bør «innrede» lyden i et rom og dermed skape et lydmiljø tilpasset aktiviten, slik skaper man økt trivsel!

I dag finnes det en rekke produkter på markedet med ulike egenskaper og bruksområder. Utfordringen er som oftest å vite hvor mye materiale som skal til for å møte kravene til etterklangstid. Mange løsninger blir i dag basert på tilfeldige valg, der hensynet til dekor prioriteres fremfor reell effekt.

Akustikk er komplisert, og alle lokaler har derfor ulike behov og retningslinjer.

For at du ikke skal ende opp med for mange, eller for få, eller feil type absorbenter, er det smart å få en faglig vurdering i forkant. Dette kan dreie seg om raske målinger av etterklangstid i en kantine, eller beregninger på hvor mange absorbenter som trengs i et mindre møterom.  Dette er ikke nødvendigvis kostbart.

Her kan vår akustikkspesialist bistå med måling og beregninger for å sikre et riktig resultat. I tillegg kan de fleste av situasjonene prøves ut på stedet ved hjelp av et testpanel før endelig avgjørelse foretas.
Les og lær mer om akustikk, her. Eller bestill tid med vår akustikkspesialist, via online chat eller mail: support@senseon.no