Vis mine prosjektlister

Mine prosjektlister

Hjem / SenseIT / Arbeidsmiljø / Bærekraft og tidløst design
Anskaffelsen, Arbeidsmiljø

Bærekraft og tidløst design

Av: Lena Lerpold Larsen |
Legg til i liste

Legg til i prosjektliste

Avbryt

Prosjektliste oppdatert

Etter noen annerledes år med hjemmekontor og mindre tid med kollegaer, er det kanskje ikke så rart at kontorinnredningen har fått en viktig rolle på arbeidsplassen.

 

– Vi skal ha en inviterende og behagelig atmosfære på jobb! Det er så viktig at de ansatte trives i lokalene våre, for arbeidsplassen har blitt en veldig tydelig sosial arena, spesielt etter en lang periode med hjemmekontor. Vi skal ha plass til både kreativitet, samarbeid og fokus, i tillegg til rom for gode pauser.

– Vi fikk designet interiørkonseptet av KOI Color Studio, som SenseOn har hjulpet oss å realisere med stor bravur, med fokus på bærekraftige valg, sier Anja Stene, Data Scientist og ansvarlig for oppussing hos GroupM.

GroupM og MediaCom har kontorer i Sjøfartsbygningen, og de har samkjørt oppussingen av kontorene sine. Office Manager i MediaCom, Maria Šarić Nordal, og Anja Stene (GroupM) har hatt ansvaret med å bytte ut grå flater og kjedelig innredning, med livlige farger og interiør som blir lagt merke til. Derfor har SenseOn fått en sentral rolle når gammel innredning skal forvandles til moderne og tidløst design.

Et omfattende prosjekt ledet av Office manager Maria Šarić Nordal sammen med god hjelp utvalgte kollegaer som representerte ulike avdelinger, alder og smak, alle med en interesse for miljø og interiør. Med et så stort kontor og omfattende prosjekt var det behov for profesjonell hjelp, og KOI-fargestudio ble valgt. KOI snakket varmt om SenseOn, det var slik samarbeidet startet.

MediaCom sine kvalitetsmøbler fikk fornyet liv, med nye farger, tekstiler og møbeltapetsering.

Bærekraft i sentrum

Å gi nytt liv og nye impulser til romslige kontorer i den ærverdige Sjøfartsbygningen, har imidlertid vært en innholdsrik prosess med mange hensyn som må ivaretas.

– Først og fremst må vi forholde oss til at Sjøfartsbygningen er en historisk bygning, og den historien ønsker vi å ta med oss videre. Med hjelp fra KOI og SenseOn har vi fått et tidløst, moderne og nordisk design, samtidig som vi bevarer identiteten til bygget, forklarer Maria Šarić Nordal.

Gjenbruk av HÅG Capisco kontorstoler, som med nytt trekk fikk et «ansiktsløft» og økt levetid

Etter forvandlingen har tilbakemeldingen vært mange og stor sett veldig positive. Besøkende blir derfor overrasket når de får høre at inventar og innredning ikke nødvendigvis var tiltenkt nytt liv.

– Er det ikke kult at vi har fått moderne, tidløse og iøynefallende kontorlokaler med å ha fokus på bærekraft og miljø? Det er skremmende å tenke på hvor mye som blir kastet årlig, og jeg håper flere forstår verdien av tjenestene til SenseOn. Gjenbruk av blant annet kontorinnredning er bærekraftige tiltak vi ønsker å synliggjøre, det er spesielt viktig for oss som er en Miljøsertifisert bedrift, understreker hun.

Maria Šarić Nordal fra MediaCom, på en restaurert Vitra Pivot High chair.

Nytt liv på gravplassen

Årlig kaster norske arbeidsplasser 37.000 tonn brukbare kontormøbler. Store verdier forsvinner på bålet, et samfunnsproblem som SenseOn vil gjøre noe med. Hvis norske virksomheter mener alvor av bærekraftige tiltak, er tiden inne for å vise handling:

– Heldigvis opplever vi en større etterspørsel etter våre tjenester, vårt inntrykk er at vi gradvis blir mer bevisst på hvilket ansvar vi har for å ta vare på miljøet.

 

– Vi kartlegger, registrerer og digitaliserer alle deler av kontormiljøet til våre kunder i et inventarsystem. Ved å få kontroll over kontorinnredningen, får du et effektivt verktøy for enklere forvaltning av møblene dine. Økt ombruk og forlenget levetid bidrar til økonomiske fordeler og er et viktig steg mot å redusere klimaavtrykket, understreker sirkulære rådgiver i SenseOn, Grete Sexe.

Tverrfaglig samarbeid og kompetanse

I prosessen med å få inn nytt interiør og inventar, nyter oppdragsgiverne også godt av at SenseOn samarbeider med flere aktører. Ombruksrådgiver, Jørn Hansen, trekker også frem KOI Fargestudio som en viktig aktør i prosessen med å forvandle norske kontorlokaler.

– I en slik prosess samarbeider vi med fageksperter som for eksempel KOI Fargestudio, for å skape kontormiljøer med en identitet, personlighet og atmosfære.

KOI Fargestudio er blant de beste på fargekonsepter som fremmer identiteten og ambisjonene til bedriftene, samtidig som det ivaretar trivsel og øker motivasjon. Samarbeidet og synergiene mellom oss, resulterer i unike, bærekraftige kontorkonsepter som skiller seg ut.

– Det er veldig gledelig at våre oppdragsgivere verdsetter det arbeidet vi utfører sammen med våre samarbeidspartere. Vi i SenseOn jobber for at kontormiljøene få det rette og bærekraftige fokuset det fortjener, dette står sentralt i vår selskapsstrategi. At vi er flere som deler denne målsettingen er vi veldig glad for, sier Jørn Hansen.

Ønsker du å høre mer om hvordan SenseOn kan bistå i deres ombruksprosjekt?
Ta kontakt for en uformell prat.

 

Kontakt oss