Vis mine prosjektlister

Mine prosjektlister

Hjem / SenseIT / Design / Neri&Hu “Guests of Honor” – Stockholms Furniture Fair 2019
Design

Neri&Hu «Guests of Honor» – Stockholms Furniture Fair 2019

Av: Marlene Zeiner Borthen, Interiørkonsulent og stylist |
Legg til i liste

Legg til i prosjektliste

Avbryt

Prosjektliste oppdatert

Lyndon Neri og Rossana Hu driver det prisbelønte tverrfaglige design- og arkitektkontoret Neri&Hu, basert i Shanghai og med avdelinger i Kina, i tillegg til et kontor i London og Storbritannia. De har vunnet en rekke design og arkitektur priser, og er nå invitert som æresgjester på årets Stockholm Furniture & Light fair 2019. 

Neri&Hu har fått i oppdrag å lage en installasjon, og har tatt utgangspunkt i de sosiale problemene som er unike for Kina. Årets installasjon handler om den tradisjonelle kinesiske landsbyen som er i ferd med å dø ut med en alarmerende hastighet. Installasjonen består av sammenhengende rader som danner en landsby, inspirert av gatelivet.

-Nylig begynte vi å se på problemet med landsbyer som dør ut og dermed også landsbykulturer. Det er en alarmerende trend som har stor innvirkning på den tradisjonelle utsikten over fellesskap, familie og kulturelle røtter. Siden mange av våre produkter dreier seg om og er inspirert av ideer om nostalgi, bolig, hjem, familie og individets forhold til andre i en kollektiv, ønsket vi å skape en utstilling som representerer og fanger essensen av den tradisjonelle kinesiske landsbyen, sier Lyndon Neri og Rossana Hu.

 

Installasjonen er utført i samarbeid med Swedish Wood. Les mer om installasjonen på Stockholms messen, her.

 

Neri&Hu

Neri&Hu Design og Research Office ble grunnlagt i 2004, de jobber internasjonalt med tjenester innen arkitektur, interiør, grafisk design og produktdesign. De tror sterkt på forskning som et viktig designverktøy, hvor hvert prosjekt består av flere sammenhengende kontekstuelle problemer. Med en intensjon om å sette spørsmål ved ”Chinese Design” søker de alternativer til det normale, ofte med et avtrykk av kinesisk arv med en moderne nytolkning.

Neri


Lyndon Neri har en Bachelor i Art in Architecture fra Universitet i California, Berkeley og en Master i Architecture fra Harvard Universitet, Cambridge.

Hu


Rossana Hu har en Bachelor i Art and Architecture and Music fra Universitet i California, Berkeley og en Master i Architecture and Urban Planning fra Princeton University.

Noen favoritt designperler av Neri&Hu

Neri&Hu jobber med en rekke industrielle produkter for ulike merker rundt om i verden, mest i Europa. For å nevne noen: Agape, Arflex, Artemide, BD Barcelona Design, Bolon, Clas ikon, Betong LCDA, Driade, Fritz Hansen og også vår produsent De La Espada. mfl.

Noen av mine favoritter:

Yanzi light, designet for Artemide

Et innovativt lysarmatur med arv av det organiske og urbane med en nydelig mix av materialer. Lyskildene som minner om fugler laget av glass og børstet messing, hviler på en ”gren” av stål.  Designet er inspirert av naturen, og kolleksjonen gir rom for forandring da lyskilden kan endre positur samt fargen på lyset (varmt eller kaldt lys). Et spennende og nydelig lysdesign med elegante linjer og minimale former. Lekent er det også!

 

Tray Desk, designet for De La Espada.

Dette nette og fleksible skrivebordet designet for De La Espada er perfekt for de med liten plass. Skrivebordet er utstyrt med flere skuffer og funksjoner, og også et speil som kan brettes opp og vris i forskjellige vinkler – som gjør dette bordet høyst praktisk! Bordet veier også lite som gjør det enkelt å flytte.
Bordet kommer i utførelser som mørk valnøtt, hvit eik eller ask, hvor du også kan velge ben i forskjellige farger. Et unik multifunksjonelt bord, som egner seg perfekt i en hvilken som helst liten krok.

 

Handle side table, designet for De La Espada.

Et nydelig bord med en slank silhuett! Bordet har et slags håndtak som gjør det bærbart,   fleksibelt og praktisk.  Dette bordet passer perfekt som et nattbord eller ved siden av sofaen. Bordplaten kommer i mørk valnøtt, hvit eik eller ask, med ben i børstet messing.

 

Solo Wide Dining Chair, designet for De La Espada

Inspirert av Eames Shell Chair. En sofistikert og komfortabel spisestol med myke linjer og en polstret rygg som nærmest klemmer overkroppen! En deilig stol som viser solid håndverk og kvalitet. Passer like godt rundt spisebordet, som i stuen.  Stolen kan fåes i stoff eller skinn og i utallige fargemuligheter. En lekker og stilfull stol. Tilgjengelig i SenseOn.no shop.

Marlene Zeiner Borthen, Instagram @mdezeiner