Vis mine prosjektlister

Mine prosjektlister

Hjem / SenseIT / Miljø / Cradle-to-Cradle®
Miljø

Cradle-to-Cradle®

Av: Grete Sexe |
Legg til i liste

Legg til i prosjektliste

Avbryt

Prosjektliste oppdatert

En global og anerkjent sertifisering og et bevis på at et produkt er produsert sikkert og bærekraftig for sirkulær økonomi. Sirkulær økonomi er en økonomisk modell med formål om å holde materialer i en gjenbruksflyt og på den måten minimere bruken av verdifulle ressurser og redusere forurensning. C2C-sertifiseringen skiller seg fra andre sertifiseringer da den krever at produktene er helt resirkulerbart eller biologisk nedbrytbart. Med C2C-sertifiserte produkt får du et produkt som har en positiv innvirkning på mennesker og planeten.

I over ti år har C2C hjulpet bedrifter med å innovere og optimere materialer og produkter i et sertifisert resirkulerbart produktsystem. C2C brukes av fremtidsrettede designere og produsenter på tvers av verdikjeden til å skape og optimalisere ressursbruk. Her er det morgendagens krav som gjelder!

Cradle-to-Cradle eller fra vugge til vugge, betyr at et produkt blir designet med formål om å gjenbruke komponentene i slutten av levetiden for så å utvikle nye produkter. C2C skiller mellom forbruksvarer som eks. tekstil (da i naturlig fiber) på en stol er biologisk nedbrytbar, og serviceprodukter som eks. rammen på en stol kan brytes ned til sine originale materialer. Ved å designe for gjenbruk, kan ressurser potensielt gjenbrukes i det uendelige, noe som betyr at C2C-tilnærmingen går langt utover konvensjonell resirkulering av produkter. For å oppnå sertifiseringen vurderes produktene for miljømessige og sosiale ytelser i fem kritiske bærekraftkategorier. Hvert sertifiseringsnivå representerer stadig strengere prestasjoner.

  • Materialhelse: Sørge for at produktets materiale er trygt for både mennesker og planeten.
  • Gjenbruksgrad: Regenerative produkter og prosessdesign fra start til slutt. Designet for gjenbruk.
  • Fornybar Energi: Fremme fornybar energi og minimere skadelige utslipp.
  • Vannforvaltning: Sikre rent vann og sunn jord.
  • Sosialt ansvar: Respektere menneskerettigheter og bidra til anstendig arbeidsforhold med rettferdige vilkår.

Hvert produkt vurderes og tildeles et prestasjonsnivå (Basic, Bronze, Silver, Gold, Platinum) for hver kategori. Et produkts laveste kategoriprestasjon representerer også det samlede sertifiseringsnivået. Standarden oppmuntrer til kontinuerlig forbedring over tid ved å tildele sertifisering på grunnlag av stigende nivåer av prestasjoner og krever sertifisering fornyelse hvert annen år.