Vis mine prosjektlister

Mine prosjektlister

Hjem / SenseIT / Miljø / EU-Ecolabel (Blomsten)
Miljø

EU-Ecolabel (Blomsten)

Av: Grete Sexe |
Legg til i liste

Legg til i prosjektliste

Avbryt

Prosjektliste oppdatert

Også kalt EU-blomsten, og er det offisielle miljømerket til hele EU. EU-blomsten tilsvarer Svanemerket som for mange er et mer kjent miljømerke her i Norge. Sertifiseringen indikerer at produktet har et design som gjør det enkelt å ta det fra hverandre, slik at delene kan bli gjenbrukt i nye produkter. Det betyr at alle EU Ecolabel-produkter jobber for en mer miljøvennlig livssyklus og på den måten oppnår en forlenget levetid på produktene, samtidig som en unngår å sløse med naturens ressurser.

EU-Ecolabel merkedet møbler har strenge krav til bruken av flour. De organiske, flourerte stoffene (PFASene) avviser vann og fett, og brukers derfor i mange produkter som skal tåle vann og annen fuktighet godt. Når en velger et miljømerket produkt, er en derfor sikker på å unngå flourstoffene.

EU-Ecolable ble lansert av EU-kommisjonen i 1992. Ordningen er basert på EU-regelverk og inngår i EØE-avtalen. Både Svanen og EU-Ecolable følger anerkjente ISO-standarder. Sertifiseringen bidrar til transparent og åpenhet, og er en god informasjonskilde for forbrukeren, men også viktig rettesnor for produsentene og importørene. I hevert land som deltar i EU-Ecolabel, er det et nasjonalt kompetent organ tilgjengelig. I Norge forvaltes EU-Ecolable av Miljømerking Norge på lik linje som Svanmerket, og det er stiftelsen Miljømerking som kontrollerer og godkjenner bruk av EUs-Ecolabel i Norge.