Vis mine prosjektlister

Mine prosjektlister

Hjem / SenseIT / Arbeidsmiljø / Hvordan kan planter forbedre både inneklima og innemiljø på arbeidsplassen?
Arbeidsmiljø

Hvordan kan planter forbedre både inneklima og innemiljø på arbeidsplassen?

Av: Siv Therese Melbye, Servix Plantedekor |
Legg til i liste

Legg til i prosjektliste

Avbryt

Prosjektliste oppdatert

Trivsel på arbeidsplassen påvirkes både av luften vi puster inn og omgivelsene vi oppholder oss i. Å anskaffe planter til kontoret vil kunne sørge for et bedret inneklima og innemiljø og man vil oppleve flere dokumenterte fordeler:

· Færre sykedager

· Bedre trivsel

· Økt produktivitet

· Bedre akustikk

Mindre stress og mer motivasjon

Lange arbeidsdager innendørs i sterile omgivelser er hverdagen til mange nordmenn med kontorstillinger. Slik behøver det ikke nødvendigvis være. En helt ny studie viser at alle mennesker har en instinktiv trang til å være blant natur, slik mennesket har vært siden sine første dager på jorden. De mange timene vi tilbringer innendørs, avskåret fra naturen er fortsatt nokså nytt for oss, noe som for kroppene våre kan oppleve som både stressende og demotiverende.

Flytt naturen innenfor kontorets vegger

Planter er levende vekster og har en dokumentert effekt på oss mennesker, både fysisk og psykisk. Vi blir mindre stresset og mer motivert når vi omgir oss med naturlige elementer, vann og planter. En studie utført av NASA, hvor de forsket på tiltak som ville kunne forbedre luft og inneklima på romstasjoner bekrefter dette. Resultatene hevdet at selv noen av de vanligste inneplantene kan hjelpe med å fjerne giftstoffer som benzen, formaldehyd og trikloretylen som kan virke irriterende på hud og slimhinner. Disse kjemikaliene benyttes bl.a. I byggematerialer, isolasjon, lim, maling, tekstiler, kosmetikk og desinfiserende væsker.

I tillegg til at alle planter fjerner karbondioksid og frigir oksygen, er det også noen planter som fjerner mange av de vanligste skadelige giftstoffene vi omgir oss med i hverdagen. Også jorden de er plantet i vil kunne bidra med rensing av luften.

Selv én plante kan ha god effekt.

NASAs forskere anbefaler å ha minst én plante pr 10 kvadratmeter til å hjelpe med å redusere nivået av karbondioksid og rense luften. De plantene som effektivt også fjerner giftstoffer, kaller vi «superplanter».

«Superplanter» – de naturlige luftrenserne

Tilpassede løsninger uansett utfordring, ønske eller behov.

Servix Plantedekor AS har sikret bedre inneklima og innemiljø til flere hundre bedrifter i Oslo og Akershus. Med tilpassede løsninger utplassert i både store og små lokaler, leverer vi service og vedlikehold inkludert byttegaranti til alle våre kunder. Våre rådgivere kombinerer løsninger spesielt tilpasset hver enkelt bedrift. Slik garanterer vi den beste løsningen, uansett utfordring, ønske eller behov.

Ta kontakt med oss for et uforpliktende møte og tilbud og sikre din bedrift et godt inneklima og innemiljø.

Tlf: 67 17 76 60

Mail: salg@servix.no

www.servix.nowww.servix.no/blogg