Vis mine prosjektlister

Mine prosjektlister

Hjem / SenseIT / Arbeidsmiljø / Akustikkspesialisten – innred lyden i rommet
Arbeidsmiljø

Akustikkspesialisten – innred lyden i rommet

Av: Håkon Vinogg, Rådgivende Sivilingeniør Akustikk |
Legg til i liste

Legg til i prosjektliste

Avbryt

Prosjektliste oppdatert

Utfordringer med lyd er et økende problem på arbeidsplassen, 25% opplever støy som et problem på arbeidsplassen.

Dette skyldes blant annet endrede planløsninger, nye måter å organisere kontoret på (aktivitetsbasert) og bruken av harde materialer i gulv og vegger (glass og betong). En viktig faktor er også manglende fokus på akustikk i planleggingsfasen, særlig ved rehabilitering.

Vi bør «innrede» lyden i et rom og dermed skape et lydmiljø tilpasset aktiviten, slik skaper man økt trivsel!

Les og lær mer om akustikk, her.

Måle akustikken i rommet

I dag finnes det en rekke produkter på markedet med ulike egenskaper og bruksområder. Utfordringen er som oftest å vite hvor mye materiale som skal til for å møte kravene til etterklangstid. Mange løsninger blir i dag basert på tilfeldige valg, der hensynet til dekor prioriteres fremfor reell effekt.

Akustikk er komplisert, og alle lokaler har derfor ulike behov og retningslinjer.

For at du ikke skal ende opp med for mange, eller for få, eller feil type absorbenter, er det smart å få en faglig vurdering i forkant. Dette kan dreie seg om raske målinger av etterklangstid i en kantine, eller beregninger på hvor mange absorbenter som trengs i et mindre møterom.  Dette er ikke nødvendigvis kostbart.

Romakustikk AS – hjelper deg med god lyd på arbeidsplassen. 

Før kjøp av produkter som skrivebords-skjermer, vegg-absorbenter og akustiske tekstiler er det vesentlig å vite hvor mye materiale som skal til for å møte kravene til etterklangstid, og ikke minst riktig plassering av produktene. Derfor tilbyr Romakustikk rådgivning og eventuelle målinger i forkant av handel. Dette også på små og mellomstore oppdrag. Nettopp for at du som kunde skal vite at sluttresultatet tilfredsstiller krav til god lyd for deg og dine ansatte. For hvorfor ikke gjøre det riktig på første forsøk?

Lurer du på om dine behov kan ha bruk for hjelp? Utfordringen er som oftest å vite hvor mye materiale som skal til for å møte kravene til etterklangstid.

Håkon Vinogg, Rådgivende Sivilingeniør Akustikk

@romakustikk

Hvorfor ikke gjøre det riktig på første forsøk?

Lurer du på om dine behov kan ha bruk for hjelp? Få bistand med å planlegge lyden i rommet:

SenseOn sin akustikkspesialist hos Romakustikk, tilbyr rådgivning og eventuelle målinger i forkant av et innkjøp. Dette tilbys på alle typer oppdrag, små og mellomstore. Nettopp for at du som kunde skal vite at sluttresultatet tilfredsstiller krav til god lyd for deg og dine ansatte.
Vår akustikk spesialist bistår med måling og beregninger for å sikre et riktig resultat. I tillegg kan de fleste av situasjonene prøves ut på stedet ved hjelp av et testpanel før endelig avgjørelse foretas.

Bestill en befaring med vår akustikkspesialist, via online chat eller mail: kontakt@senseon.no