Vis mine prosjektlister

Mine prosjektlister

Hjem / SenseIT / Arbeidsmiljø / Hjemmekontor – Tips & råd
Arbeidsmiljø

Hjemmekontor – Tips & råd

Av: Marlene Zeiner Borthen, Interiør Konsulent & Stylist |
Legg til i liste

Legg til i prosjektliste

Avbryt

Prosjektliste oppdatert

De fleste i dag har mulighet for å kunne jobbe hjemmeifra, enten sporadisk eller fast. Dette utgjør en fleksibilitet i hverdagen, som vi alle har behov for å benytte av og til i en hektisk hverdag. Men er arbeidssituasjonen hjemme optimal ?

Ofte blir tilretteleggelsen av en god arbeidssituasjon i hjemmet litt glemt, eller i beste fall, etterlatt til den ansatte selv å ta ansvar for.
Forskning viser imidlertidig at en tilpasning av en god arbeidsplass er avgjørende for helsen, motivasjon og prestasjonen uansett om det er i hjemmet eller på et kontoret.

Vi har derfor satt sammen en liten huskeliste med tips & råd for hvordan det kan planlegges for en god arbeidssituasjon i hjemmet.

 • Først tenke igjennom hvilke arbeidsoppgaver som gjøres når du benytter hjemmekontoret– hvor – når – hvordan trives du å jobbe
 • Er du fulltids hjemmearbeidende, bør du sette av et godt avskjermet del av et rom om du ikke har tilgang til et eget rom.
 • Skal plassen brukes sporadisk, kan du velge løsninger som kombinerer flere gjøremål.
 • Skap likevel en tydelig avgrensning på hvor du jobber og hvor du har fritid og skal hvile

Huskeliste:

 1. Den ultimate kontorstolen:
  Finn en komfortabel stol som gir riktig ergonomisk støtte og som er tilpasset deg og din kropp og for ditt arbeidsformål. Ikke gå i «fellen» med å tro at kjøkken-stolen er god nok, til en lang stillesittende arbeidsdag. Ta deg råd til en god ergonomisk stol. Den kan trilles ut av veien, når arbeidsdagen er omme. Dette er en god investering i en god, effektiv og produktiv arbeidsdag og helsen din.
 2. Belysning:
  God og generell belysning i taket. Spottskinner gir en bra grunnbelysning.
  Velg en tradisjonell arbeidslampe med lang, regulerbar arm og skjerm, slik at du kan vinkle lyset etter behov.
  PC skjermen bør plasseres bort fra innfall av dagslys slik at skjermen ikke blir blendet eller lager kontraster.
 3. Fargevalg:
  Velg en aktiv men beroligende farge på vegg eller møbel!
  Blå har en beroligende effekt og gjør oss både roligere og mer fokusert. Den stimulerer også kreativiteten og reduserer både stress og spenninger. Gå ellers for lyse og nøytrale farger, som hvitt, beige og grått.
 4. Smart oppbevaring:
  Hold orden i form av gode og praktiske oppbevaringsmøbler som hyller, kommoder, esker eller arkivskap.
 5. Innred med planter:
  Grønne planter øker komfort og kreativitet, og fargen grønn oppfattes som beroligende,  harmonisk og minsker stresset.

CPH 30 skrivepult fra HAY skiller seg ut med farget plate i linoleum, med matt lakkerte ben i solid eik.

Arbeidsbordet fra Hay, gir rikelig med arbeidsplass og med en lys grå linoleums plate sikrer man å optimalisere belysningen på arbeidsflaten. Hver oppmerksom på at en helt hvit arbeidsflate ikke vil være optimalt, da dette kan reflektere for mye lys og mindre gunstig arbeidsbelysning

Catifa 53´ stol fra Arper, er designet av Lievore Altherr Molina. En elegant og komfortabel stol som fås i mange forskjellige farger, materialer og konstruksjoner.

Her har vi en arbeidsplass med rikelig med arbeidsflate og god benplass. Oppbevaringen, i form av hyller, gir en fin innramming av arbeidsplassen som også gjør at du har alt du har behov for lett tilgjengelig. Her har man også fått til en fin avgrensing, og en klar arbeidssone i hjemmet. Det gjør det lettere å avgrense kontortid fra fritid, når man har tydelige skiller på hvor man sitter å jobber og hvor man oppholder seg når det er fritid.

@Mdezeiner