Vis mine prosjektlister

Mine prosjektlister

Hjem / SenseIT / Arbeidsmiljø / Se etter god lyd
Arbeidsmiljø, Populære innlegg

Se etter god lyd

Av: Håkon Vinnogg, Rådgivende sivilingeniør Romakustikk AS |
Legg til i liste

Legg til i prosjektliste

Avbryt

Prosjektliste oppdatert

God akustikk skal være vakkert, både for øyne og ører. Visste du at det finnes lydabsorberende lamper og bokhyller, eller resepsjons-logoer som demper støy? La deg bli inspirert til å forme ditt daglige miljø!

De aller fleste bedrifter forstår at skal man installere seg i et nytt bygg så trengs nødvendige møbler og tilpasset lys-setting, slik at de ansatte skal kunne gjøre jobben sin, og at kundene skal få et godt og korrekt inntrykk av din bedrift. Men det som lett blir glemt er hørselen.

Både Arbeidsmiljøloven og Byggteknisk Forskrift stiller krav til lydforhold på arbeidsplassen. Mye er allerede gjort i byggefasen, men på de aller fleste arbeidsplasser trengs ekstra lyd-dempning og støytiltak for å nå kravene. Det betyr at de akustiske løsningene ofte ender opp som en vesentlig del av møblementet. Så hvorfor ikke gjøre den akustiske utformingen kreativ, etter eget ønske?

 

 

De akustiske utfordringene kan løses med et nesten ubegrenset utvalg produkter i alle muligens farger og fasonger. Vegg og gulvstående absorbenter, spalte- og perforerte paneler i alle mulige treslag, akustiske tekstiler som kan benyttes som rom-delere,  gardiner eller veggpryd, lamper og hyller med integrert dempning… eller heldekkende hvite flater hvis man setter pris på det minimalistiske. Men det bør nevnes at ikke alle produkter har dokumentert effekt. Dette vil en akustiker kunne svare på.

Noen velger full ombygging, andre velger løsninger de kan ta med seg videre. Uansett utgangspunkt bør man sette seg ned sammen med en akustiker for å diskutere rammene rundt dine ønsker og behov, alt ettersom hvilket akustisk og estetisk klima som er ønskelig for arbeidsplassen. Flotte løsninger finner man alltid.

Kravene til gode lydforhold er fastsatt, men mulighetene er allikevel mange. Her er det bare å la seg inspirere visuelt til å forme ditt eget akustiske miljø, der du og de ansatte blir hørt og forstått.

 

Romakustikk AS hjelper deg med god lyd på arbeidsplassen.

Før kjøp av produkter som skrivebords-skjermer, vegg-absorbenter og akustiske tekstiler er det vesentlig å vite hvor mye man trenger, og plasseringen av disse. Derfor tilbyr Romakustikk, i samarbeid med SenseOn, rådgivning og eventuelle målinger i forkant av handel. Nettopp for at du som kunde skal vite at sluttresultatet tilfredsstiller krav til god lyd for deg og dine ansatte.

For hvorfor ikke gjøre det riktig på første forsøk?

Spør om en gratis akustikk-befaring kontakt@senseon.no / 22 69 05 55

www.romakustikk.no