Vis mine prosjektlister

Mine prosjektlister

Hjem / SenseIT / Arbeidsmiljø / Uvanlige arbeidsplasser
Arbeidsmiljø, Interiørarkitekten

Uvanlige arbeidsplasser

Av: Dorthe Smeby, Jornalist Nytt Rom |
Legg til i liste

Legg til i prosjektliste

Avbryt

Prosjektliste oppdatert

COFFICE

Ikke alle arbeidsplasser består av den klassiske kontorpulten, med en justerbar og ergonomisk stol på hjul og en stasjonær datamaskin. Og ikke alle arbeidsplasser befinner seg i praktiske lokaler med skillevegger, og et kontorlandskap sentrert rundt kaffemaskinen som naturlig midtpunkt.

Der noen søker mer uortodokse løsninger oppstår kreative små samfunn, hvor dynamiske og skapende miljøer får fritt spillerom. Coffice er et slikt kreativt kontormiljø, og ligger på Södermalm i Stockholm. På et hjørne i Tjärhovsgatan 5 selges kaffe av topp kvalitet, sandwicher, små lunsjretter og bakverk. Her er det lett å stikke innom for noe å drikke eller et raskt måltid, eller bare for litt people watching.

Det spesielle med lokalet er kombinasjonen av kafé og arkitektkontor, som gir en helt unik atmosfære og dynamikk. C som i café og Office som i kontor. Kafédelen ligger ut mot gaten, og arkitektkontoret Combine, som er initiativtagere til prosjektet, ligger innerst i lokalet. De to sonene er kun adskilt av glassåpninger, som gir følelsen av å sitte i samme sone.

Arkitektene i Combine hadde som mål å skape en hyggelig og kreativ møteplass for alle som av ulike grunner ville jobbe i et fellesskap som ikke nødvendigvis var et klassisk kontor eller studio. Her kan nye kontakter og konstellasjoner oppstå og, Coffice er åpent for hvem som helst.

 

Combines interesse for grensesnittet mellom mennesker og omgivelser gir seg utslag i en elektrisk men avslappet atmosfære der det opplagt kan utvikles nye ideer mens man gaper over en macka med salami. Her er det stadig mye mennesker, og folk i alle aldre sitter med sin laptop og sin varme drikke. Kjøper man medlemskap får man praktisk tilgang til et fast og låst arkivskap inne på arkitektkontoret, til disposisjon for oppbevaring av ting man ikke har behov for å ta med seg frem og tilbake hjemmefra. I lokalene finnes også to møterom til disposisjon for både medlemmer og andre.

 

Coffice Coop

www.coffice.coop

 

Tekst: Dorthe Smeby, Nytt Rom

www.nyttrom.no