Vis mine prosjektlister

Mine prosjektlister

Hjem / Nyheter / Tips og råd om hjemmekontor

Tips og råd om hjemmekontor

Av: Marlene Borthen Zeiner, Interiør konsulent |
Legg til i liste

Legg til i prosjektliste

Avbryt

Prosjektliste oppdatert

De fleste i dag har mulighet for å kunne jobbe hjemmeifra, enten sporadisk eller fast. Dette utgjør en fleksibilitet i hverdagen, som vi alle har behov for å benytte av og til, i en hektisk hverdag. Men er arbeidssituasjonen hjemme optimal?

Ofte blir tilretteleggelsen av en god arbeidssituasjon i hjemmet litt glemt, eller i beste fall etterlatt til den ansatte selv å ta ansvar for.
Forskning viser at tilpasning av en god arbeidsplass er avgjørende for helse, motivasjon og prestasjon uansett om det er i hjemmet eller på et kontoret.

Vi har derfor satt sammen en liten huskeliste med tips & råd for hvordan det kan planlegges for en god arbeidssituasjon i hjemmet.

 • Først finne ut av hva som skal gjøres: hvor, når, hvordan
 • Er du fulltids hjemmearbeidende bør du sette av et helt rom eller en godt avskjermet del av et rom
 • Skal plassen brukes sporadisk, kan du velge løsninger som kombinerer flere gjøremål
 • Skap en tydelig avgrensning på hvor du jobber, hvor du har fritid og hvor du skal hvile

Huskeliste:

 1. Den ultimate kontorstolen:
  Finn en komfortabel stol som gir riktig ergonomisk støtte, som er tilpasset deg og din kropp, og ditt arbeidsformål. Bruk litt ekstra penger på en stol med ergonomisk fordeler, uten at stolen blir for avansert med ti-talls innstillinger og funksjons-spaker som aldri blir brukt.
 2. Belysning:
  Sørg for en god og generell belysning i taket. Spottskinner gir en bra grunnbelysning.
  Velg en tradisjonell arbeidslampe med lang, regulerbar arm og skjerm, slik at du kan vinkle lyset etter behov.
  PC skjermen bør plasseres vekk fra refleksjoner av dagslys slik at skjermen ikke blir blendet eller lager kontraster.
 3. Fargevalg:
  Velg en aktiv men beroligende farge på vegg eller møbel
  Blå har en beroligende effekt som gjør oss både roligere og mer fokusert. Fargen stimulerer kreativiteten samt reduserer både stress og spenninger.Velg en bordplate som ikke er helt hvit, men gjerne med en fargebrytning fra lys grå, grå eller gjerne mørkere. Dette avgir mindre lysrefleksjon og vil gi deg en mer behagelig arbeidsdag. Gå ellers for lyse og nøytrale farger som hvitt, beige og grått.
 4. Smart oppbevaring:
  Hold orden ved hjelp av gode og praktiske oppbevaringsmøbler som hyller, kommoder, esker eller arkivskap.
 5. Innred med planter:
  Grønne planter øker komfort og kreativitet, og fargen grønn oppfattes som beroligende, harmonisk og minsker stresset. Samtidig kan planter benyttes om avskjerming både for lyd og innsyn. Fin måte å skape en avgrensning mellom arbeidsplass og familierommet?

Catifa 53´ stol fra Arper er designet av Lievore Altherr Molina. En elegant og komfortabel stol som fås i mange forskjellige farger, materialer og konstruksjoner.

Her har vi en arbeidsplass med rikelig arbeidsflate og god benplass. Oppbevaringen i form av hyller gir en fin innramming av arbeidsplassen, samt gjør alt du har behov for lett tilgjengelig. Slik skaper man også en fin avgrensing, og en klar arbeidssone i hjemmet. Det gjør det lettere å skille kontortid fra fritid, når man har tydelige avklarte soner på hvor man jobber og hvor man oppholder seg når det er fritid.

 @Mdezeiner


CPH 30 skrivepult fra HAY skiller seg ut med farget plate i linoleum, med matt lakkerte ben i solid eik.

Arbeidsbordet fra Hay gir rikelig med arbeidsplass og med den lys grå linoleums platen sikrer man å optimalisere belysningen på arbeidsflaten. Vær oppmerksom på at en helt hvit arbeidsflate ikke vil være optimal, da dette kan reflektere for mye lys og gi en mindre gunstig arbeidsbelysning.